Medlemsinformation juni 2021 och glad midsommar!

Medlemsinformation juni 2021 och glad midsommar!

Semester nalkas och det är snart midsommar! Här kommer junis medlemsinformation. 

ÖTF årsmöte genomfört och städning och byggnationer på våra gemensamhetsytor genomförs i år på ett nytt sätt, tack alla ni som gjort era dagsverken. Det finns dock mer att göra. Titta på listan på anslagstavlan i hamnen och ta tag i ett projekt med grannarna.

I avvaktan på fiberfrågan, årsmöte och konstituerande styrelsemöte kom inget medlemsinfo i maj, därför är detta nu mer fylligt.

Den 6 juni genomförde vi ett möte tillsammans med vägföreningarna och den nya nätägaren i vårt område, Open Infra, och från deras sida var projektledaren för Vindö närvarande, Magnus Bjuggren. Ett nytt avtal har skrivits mellan Open Infra och ÖTF som innebär att det gamla avtalet vi hade med Com Hem nu i sin helhet övertas av Open Infra med samma förpliktelser att färdigställa nätet samt återställa väg och mark. Det nya nätet kommer att bli en kombination av gammalt och nytt där man sparar det som är korrekt byggt. Det gamla nätet kommer att vara i drift tills det nya kopplas på så inga befintliga kunder kommer att påverkas mer än möjligtvis någon timme. All kommunikation sker som tidigare mellan Open Infra och ÖTF, vägföreningarna informeras och deltar senare i besiktnings arbetet. Planen är att grävningar skall starta i juli/augusti och att nätet och inkopplingar till fastigheterna skall vara klara före årsskiftet.

ÖTFs medlemmar som inte har beställt fiber men som önskar göra detta kan göra nyanmälan på portal@Openinfra.com

Den 13 juni genomförde vi ett konstituerande möte i den nya styrelsen. Styrelsen ser nu ut som följer:

  • Ordförande; Mats Danielsson
  • Vice ordförande; Christer Stafferöd
  • Sekreterare; Helena Wennergren
  • Kassör; Helena Ekström
  • Hamnkapten; Kåre Eriksson
  • Ledamöter; Karin Larsson, Anna Persson och Pierre Gidlöf
  • Suppleant; Klas Tocklin

Hemsidan kommer att uppdateras med den nya styrelsens sammansättning  och där framgår också våra respektive ansvarsområden om ni vill söka er till rätt person direkt i någon fråga.

Sedan lite övrigt. Vid årsmötet kom det ett förslag att infarten till den stora parkeringen vid hamnen som bara är till för ÖTF medlemmar borde stängas av på något sätt då parkeringsförbudet inte följs. Vi har övervägt bom, kedja etc men nu har vi bestämt att det blir en bock med en tydlig skylt. Skylten kommer under vecka 27 och bocken kommer efter det på plats. För att detta nu skall fungera så måste vi alla vara noga med att ställa tillbaka den efter in- och utfart.

Det är också beställt en skylt att fästa på bommen med ”P-förbud - Sjösättningsramp”, även denna kommer att monteras under vecka 27.

30-skyltarna är nu uppe på respektive sida om hamnen/badplatsen, tyvärr har man inte tagit bort 10-19 skylten, det är nu återigen påpekat till Värmdö kommun liksom behovet att flytta ut skyltarna och önskemål om farthinder. Vi har nu själva beställt en tilläggsskylt som kommer att sättas upp under 30-skyltarna under vecka 27 med texten ”lekande barn”. Förhoppningsvis noteras detta och hastigheten sänks.

Bastugänget har haft ett första möte och man jobbar nu med att förverkliga visionen om en bastu på badplatsen till hösten. Hamnkommitén har snart byggt färdigt den nya trappan med tillhörande plattform till dykbryggan, blev otroligt bra, tack från oss alla. Postlådehållare med nya brevlådor är nu klara på Pelles Backe och projektet drar nu vidare, tack till framförallt Dick för allt jobb du lagt, och lägger ner till oss.

Midsommarfirandet är som ni vet inställt, vi hoppas kunna återkomma med en höstfest, vi har fått några ideér redan från er medlemmar och fler är välkomna.

Med varma hälsningar och en tillönskan om en grym sommar.

För styrelsen ÖTF

Mats Danielsson

2021-06-20 14:53