Medlemsinfo juni 2022

Nu kom sommaren med högsommarvärme, märkligt att man aldrig blir riktigt nöjd nu blev det nästan för mycket av det goda. Men för er som har haft turen att få en tidig semester i år kanske det inte är så dumt. Vi som har sen semester hoppas att det håller i sig.

Midsommarfirandet är nu genomfört enligt tradition, vi försökte göra en uppskattning av närvarande och vi tror att det var runt 200 personer som festade med oss, kortare eller längre tid. Jättekul med en sådan uppslutning och roligt för oss som arrangerat det. I år vann laget Jessens-/Åsens backe femkampen. Trofén är överlämnad från titelförsvarande Pelles Backe och en graverad skylt är beställd och kommer att levereras till laget för att fästas på pokalen. Det är nu tredje ”vägen” som vinner på de tre år vi kört tävlingen, kul att pokalen vandrar runt.

Darttävlingen avgjorde i tre klasser, 0-10, 11-17, samt 18-100 år i en herr och damklass. Vinnaren i herrklassen 18-100 år, Andreas P var inte närvarande vid prisutdelningen men om du kontaktar oss på vändande mail så har du en smaskig Prosecco att hämta.

Vi kommer nu i närtid att montera en digital badtermometer vid dykbryggan och även sätta dit en ny djupbegränsning vid 60-70 cm linjen utanför sandstranden så att de minsta inte kommer för långt ut.

Hastighetsbegränsningen vid hamnen/badplatsen är nu gällande dygnet runt, 7 dagar i veckan, och med utsträckt område att innefatta badstigen i Pelles Backes förlängning. Men – som ni säkert noterat så struntar folk i det och kör som ”dårar”. Vi rekommenderar att ni inte skickar era mindre barn själva och att ni uppmanar de större att se sig för nogsamt. Vi överväger att tipsa polisen om möjligheten att dra in pengar till statskassan, så nu är ni medlemmar härmed varnade.

Påminner om att vi kommer att dra igång en rivning och renovering av Hellers brygga som nu ÖTF övertagit. Tanken är att det skall bli en plats för alla medlemmar att njuta av solnedgången på, som är grandios därifrån, kanske med ett glas bubbel. Du som vill vara behjälplig med detta under sommaren/hösten skall anmäla dig till oss omgående så drar vi igång planeringen.

Vi kommer också att genomföra en sommarfest i form av knytis med guldkant i hamnområdet lördagen den 30 juli, mer information om detta kommer senare.

Hjärtstartaren är på plats i hamnen, den är plomberad så om ni nyttjar den måste ni meddela oss så den kan återställas för nästa nyttjare.

De rätta svaren på tipspromenaden på midsommarafton har mailats ut. Ingen hade 15 rätt, resultatet varierade mellan 9-13 rätt.

Påminner om att ni bör titta in här på hemsidan ibland där vi fortlöpande informerar om särskilda händelser.

 

Mvh

För styrelsen ÖTF

Mats Forsberg Danielsson

 

2022-07-02 10:48