Medlemsinformation september 2022

ÖTF:are - låter som ett fotbollslag, ÖTF- Djurgården 4-0 😊

Bäste medlem, hösten är här och vädret kommer väl att vara lite upp och ner men det blir mörkare och kallare oavsett vad vi önskar oss. Det var bra uppslutning på städdagen den 24 september, över 30 personer/fastigheter var närvarande. Mycket blev gjort och nu är det snyggt och prydligt i området. Det finns skräp kvar som behöver köras till återvinningen. Om ni skall dit med er släpvagn och har plats, ta med lite så hjälps vi åt med att få bort allt.

Efter städdagen genomfördes den traditionsenliga korvgrillningen och det gavs lite information från styrelsen om pågående arbeten, händelser mm. Närvarande gavs också tid till att ställa frågor.

Rivning och renovering av Hellers brygga har inte startat, två (2) person har svarat på uppropet och anmält sig villig att hjälpa till. Vi, alla Ni som är intresserade och några från styrelsen kommer att träffas på lördag den 8 oktober kl 1000 för att slå våra kloka huvuden ihop inför renoveringen våren 2023. Ta med kaffetermos så ses vi.

Med mörkret kommer det tyvärr en del ovälkomna människor till vårt område. Prata med era grannar och ha deras telefonnummer tillgängligt, grannsamverkan i det enkla är ett bra sätt att upptäcka eventuella inbrott eller misstänkta saker i området. Ni får också väldigt gärna maila oss på ordforande.otf@gmail.com om något inträffar så kommer vi omgående att informera alla genom ett direkt utskick till alla medlemmar och lägga upp det på hemsidan.

Vi vill också påminna om att du som inte tagit upp din båt på den fasta bryggan nu själv är ansvarig för att era bommar tas upp.

Vi har i närtid haft ett oljeläckage i hamnen från någon båtmotor, troligen vid upptagning och meckande. Det behövs ganska lite olja för att det skall se illa ut. Det är FÖRBJUDET att mecka med båtmotorer i hamnen det görs på er egen tomt med kärl under motorn eller på en verkstad. Om olyckan är framme, och det skulle vara riktigt illa, finns en oljeläns i badboden som då kan användas för att minimera skadan.

Tyvärr måste jag nu också påminna de som fortfarande inte betalat er avgift till föreningen att göra detta omgående. Vill Ni inte längre vara medlemmar skulle det  uppskattas om ni meddelar detta så vi kan ta bort er från medlemslistan och mailutskicken.

Med detta så önskar vi er alla en bra höst och på återhörande, om inte förr så i nästa medlemsutskick i slutet på oktober som också kommer att bli det sista innan vi går i ide och återkommer i denna form i slutet på mars 2023.

 

Påminner om att ni bör titta in på vår hemsida ibland där vi fortlöpande informerar om särskilda händelser.

 

Mvh

För styrelsen ÖTF

Mats Forsberg Danielsson

 

2022-10-03 12:54