Medlemsinformation augusti 2022

Sommaren lider mot sitt slut och det var ett tag sedan vi kom med medlemsinfo i slutet på juni. Det har, vad vi vet, varit en lugn sommar. Hemesterfirarna har varit betydligt färre, inga inbrott eller båtmotorstölder har det rapporterats om. Vädrets makter har varit på vår sida och vi hoppas att ni alla fått en grym sommar nu när den grå vardagen kommer över oss.

Men – vi vill påminna om att med mörkret kommer tjuvarna, om man inte har avsett åka båt långt in på hösten kan det vara bra att ta upp den så fort som möjligt och ordna en ”ringlista” på er gata för lite grannsamverkan.

En digital badtermometer monterades vid dykbryggan i början på juli och den har fått vara ifred och vi kommer att förrådsställa den i samband med hösten städdag. Den nya djupbegränsningen vid 60-70 cm linjen utanför sandstranden kom också på plats så att de minsta inte kommer för långt ut. 

Hastighetsbegränsningen vid hamnen/badplatsen är nu gällande dygnet runt, 7 dagar i veckan, och med utsträckt område att innefatta badstigen i Pelles Backes förlängning. Men – som ni säkert noterat så struntar folk i det och kör som ”dårar”. Vi rekommenderar att ni inte skickar era mindre barn själva och att ni uppmanar de större att se sig för nogsamt.

Rivning och renovering av Hellers brygga har inte startat, en (1) person har svarat på uppropet och anmält sig villig att hjälpa till. Du som vill vara behjälplig med detta under senhösten skall anmäla dig till oss omgående så drar vi igång planeringen.

Knytisen i hamnområdet blev flyttad till den 20/8. Vi var drygt 30 personer på plats som drack lite bubbel, grillade, umgicks och hade det trevligt.

Hjärtstartaren är på plats i hamnen, påminner om att den är plomberad så om ni nyttjar den måste ni meddela oss så den kan återställas för nästa nyttjare.

Höstens städdag genomförs lördagen den 24 september där vi bjuder på grillat, lämnar information till er och svarar på era frågor.

Påminner om att ni bör titta in på vår hemsida ibland, https://www.overbytf.se/ där vi fortlöpande informerar om särskilda händelser.

 

Mvh

För styrelsen ÖTF

Mats Forsberg Danielsson

2022-09-04 16:18