Medlemsinformation oktober 2020

Bäste medlem, nu är hösten här och nu är det bråda dagar med att få allt vinterfärdigt på landet. En ny pandemivåg har sköljt in över Stockholm och nu har vi ytterligare en tid av ofrivillig isolering framför oss, att tänka på och visa hänsyn till alla när vi rör oss i området eller är inne och handlar i byn.

Som ni tidigare fått information om har vi nu haft ytterligare en stöld av båtmotorer i hamnen. Det är verkligen tråkigt och vi ser vidare på vilka möjligheter vi har att avskräcka buset inför kommande båtsäsong.

När de sista stölderna skedde så klippte man låset till bommen, det är nu ersatt med ett lås från den stora verktygsboden. Om man nu vill in i den stora boden så öppnar man den lilla boden och där hänger en nyckel till den stora boden på väggen. Se bara till att ni återställer nyckeln när ni använt den.

Hummelmoras, och Överbyåsens vägföreningar har som ni vet ingen egen hemsida. Vi har därför beslutat att lägga in två nya flikar på ÖTF hemsida så att Ni medlemmar enkelt kan ta del av information från såväl ÖTF som vägföreningarna på samma plats. Vägföreningarna kommer att publicera årsmötesprotokoll, stadgar, regler och lite övrig information. Länkarna kommer att finnas under Föreningsinfo > Grannföreningar.

Vi kommer nu i närtid att skicka ut en förfrågan vad avser byggnader eller installationer som står på ÖTF mark eller inom 4,5 meter från tomtgräns mot ÖTF mark. Det har under åren skrivits avtal mellan många fastighetsägare och ÖTF som skall omförhandlas vart 5-10 år, eventuellt kan det också finnas avtal med annan utformning. Det är ett stort jobb för oss att hålla koll på vilka som förfaller varje år så vi skulle vilja skriva nya avtal med samtliga, utan tidsbegränsning. Vid en eventuell försäljning kommer ansvarig mäklare och köpare att kontrollera allt sådant och då blandas ÖTF in, därför är det bättre för alla att reda ut detta nu. Vad det innebär och hur vi skall gå tillväga kommer ni att erhålla i en särskild mail. 

Det har kommit in en förfrågan om att bygga nya postlådehållare till våra vägar. Vi kommer i närtid att titta på detta med vägföreningarna och återkommer till er med ett förslag på något snyggt och praktiskt. 

För alla höstfiskare påminner vi om båten skall vara upptagen senast den 30 november och du som har en båt på den fasta bryggan är själv ansvarig för att era bommar också tas upp i god tid före isläggning. 

Slutligen en efterlysning, vi har hittat en tröja i hamnen. Det är en grå hoodie med STAVSNÄS tryckt fram, det är storlek XS och kan hämtas i paviljongen i hamnen. 

Med detta så önskar vi er alla en fortsatt bra senhöst och på återhörande, om inte förr, i nästa medlemsutskick i slutet på november. 

 

Mvh

För styrelsen ÖTF

Mats Danielsson

2020-11-04 17:20