Medlemsinformation december 2021

Medlemsinformation december 2021

Bäste medlem, snön kom och sedan försvann den igen. Vi får väl hoppas på att det kommer en snörunda till så det blir en vit jul, julkänslan brukar var så mycket bättre då.  Detta är nu den sista medlemsinformationen på ett tag, vi återkommer i slutet på mars igen med uppdateringar inför våren och sommaren. Vi kommer som vanligt att uppdatera hemsidan fortlöpande med information och vid särskilda händelser så mailar vi ut till er alla.

Nedan följer en kort sammanfattning av en del pågående ärenden, frågor och lite övrig information.

Hastighetsbegränsning vid hamn/badplats

Ärendet har nu slutligen handlagts av Värmdö kommun och fått bifall. En skrivelse har gått till Länsstyrelsen där hastighetsbegränsningen nu skall gälla veckans alla dagar och en längre vägsträcka omfattande badstigen från Pelles Backe skall omfattas av hastighetsbegränsningen.

 

Översyn av stadgarna för medlemskap

Arbetet klart, förslaget kommer att skickas ut i samband med kallelsen till årsmötet 2022 där röstning kommer ske. Kravet är då att 2/3 av närvarande medlemmar röstar för förslaget för att stadgarna skall ändras.

Översyn av stadgarna rörande hamnen

Pågår och förslag kommer att skickas ut i samband med kallelsen till årsmötet 2022.  Syftet är att bl.a. att förenkla administrationen vid uthyrning. 

Bastubygge

I september månads information efterlyste vi frivilliga till bastubygget, en (1) person anmälde sig varför vi tills vidare har bordlagt frågan. Vi får se om det finns en lösning under nästa år.

Hjärtstartare

Hjärtstartaren finns t.v. hos Pelle Palmqvist på Pelles Backe 12 som är åretruntboende. Den kommer att installeras i hamnen så småningom, upphandling pågår och när den är på plats informerar vi om detta.

Open Infra

Installation har genomförts i de fastigheter där det gick att enkelt installera. Vi har ställt lite frågor till Open Infra om egenkontroll bland annat avseende djup på grävningar, kartor etc. Fortsättning följer till våren 2022.

Nya avtal för byggnationer.

Berörda fastigheter har besökts, kart- och fotounderlag framtaget. Förslag kommer till berörda i närtid. Önskar fastighetsägaren ett servitut är det upp till denne att ansöka om det, ÖTF står inte för några kostnader för detta.

Båtstölder

En rumänsk stöldliga som specialiserat sig på båtmotorer har anhållits av polisen i närtid och ett stort tillslag har gjorts där bland annat de motorer som stals i vår hamn i höstas återfanns. Nu kanske det lugnar ner sig lite eller kommer det kanske något nytt gäng som tar över nu?

Låsen till hamnen är nu åtgärdade och nu fungerar bomnyckeln även till båda förråden. I bommen sitter nu ett klass 3 lås som man inte kommer att ge sig på. Troligen klipper man väl då kättingen vilket i längden ändå blir billigare för oss.

Grannsamverkan

Med mörkret kommer det tyvärr en del ovälkomna människor till vårt område. Prata med era grannar och ha deras telefonnummer tillgängligt, grannsamverkan i det enkla är ett bra sätt att upptäcka eventuella inbrott eller misstänkta saker i området. Ni får också väldigt gärna maila oss på ordforande.otf@gmail.com om något inträffar så kommer vi omgående att informera om detta med ett medlemsutskick och på hemsidan.

Jul och nyår i hamnen 

Förra året blev det två spontana samlingar i hamnen under jul- och nyårsafton som var riktigt trevliga. Nu blir det en repris, kanske rent av en tradition nu. Vi samlas kl 1400 på julafton respektive nyårsafton vid grillplatsen i hamnen. Ta med ett glatt humör, några vedbitar, lite dricka, något att grilla, något kallskuret eller vad ni vill. Träffas och mingla runt coronasäkrat.  

Med detta så önskar vi er alla en God Jul och ett Gott Nytt År och på återhörande i mars 2022. Glöm inte att titta in här på vår webbplats där vi fortlöpande informerar om särskilda händelser.

Mvh

För styrelsen ÖTF

Mats Danielsson

2021-12-26 09:54