Medlemsutskick 2 september

Bäste medlem

Dom flesta är nog medvetna om att det skett en del förändringar i ÖTF styrelse. Nya styrelsen hade ett första konstituerande möte i början på juni och har sedan haft ytterligare ett möte i mitten på augusti och där bland annat diskuterat vårt arbetssätt. Styrelsen har nu följande sammansättning:

Ordförande/Vice ordförande; Mats Danielsson/Per Kronlid
Kassör; Eva Ekström
Sekreterare och arkivarie; Helena Wennergren
Hamnkapten; Kåre Eriksson
Ledamot; Oscar Åkerlund
Suppleanter; Ida Hågstrand, Pär Widegren
Övriga ansvarsområden framgår på hemsidan.

Som ni kanske märkt har vår hemsida genomgått några förändringar och fler förändringar kommer att ske vidare under hösten. Vi kommer lägga mycket energi på att hemsidan ska vara enkel att klicka sig igenom och vi kommer anstränga oss att hålla informationen aktuell. Bland annat kommer ni märka att när ni öppnar sidan finns den senaste informationen att läsa direkt.

Något som är nytt, och viktigt att notera, är att det nu bara finns En ingång till ÖTF, ordforande.otf@gmail.com. Inkorgen kommer att tömmas två gånger varje vecka och därefter orienteras alla i styrelsen och ansvaret fördelas direkt. Vi hoppas nu kunna säkerställa en snabb handläggning och det faktum att hela styrelsen är på medhörning gör att beslut kan fattas snabbt och om så krävs utan ett styrelsemöte.

Titta gärna in på vår hemsida och se vad som hänt och vad som händer nu under hösten. Vi återkommer när vi känner oss helt klara för att höra vad ni tycker.

Under sommaren har det varit relativt lugnt och vi har hanterat några mindre frågor. Badstegarna på badbryggan och flytbryggan har folk hört av sig om och berättat att dom varit lösa, bra att ni hör av er när ni upptäcker saker som detta så det kan åtgärdas. Är ni händiga och har möjlighet får ni gärna sätta dit en skruv direkt så att det inte händer några olyckor. Badboden har nu fått en ny fin dörr, hjälp till att hålla snyggt där inne för allas trivsel.

Några fastigheter har-, eller ska säljas och vi får frågor från både säljare, mäklare och spekulanter. Ett tips innan ni ev ska sälja är att till exempel kontrollera era tomtgränser. Vi hjälper givetvis till om vi kan men det kan ta ett tag att reda ut. Även frågor om vattnet har inkommit till oss, vi kan bara hänvisa i dessa frågor då det är vägföreningens ansvar.

Slutligen en liten påminnelse på förekommen anledning. Vi vill uppmärksamma er på att ert trädgårdsavfall skall omhändertas av er, hanteras på er tomt eller köras till återvinningen som tar emot trädgårdsavfall. Det är inte tillåtet att dumpa ert trädgårdsavfall på ÖTF mark eller på annans tomt. Tyvärr har det nu dumpats trädgårdsavfall på tomten mitt emot postlådorna på Pelles Backe, till höger om den stora traven med grenar. Tomtägaren har beställt en flistugg för att omhänderta de grenar som ligger där men trädgårdsavfallet går inte att tugga utan blir tyvärr kvar där. Behöver inte vara någon från föreningen men skulle någon känna sig träffad får ni gärna hämta det ni lämnat så slipper tomtägaren hantera det.

Väl mött på arbetsdagen den 28 september kl 0930. Efter arbetsdagen äter vi som vanligt grillad korv och där finns det givetvis möjlighet att ställa frågor eller komma med synpunkter till oss i styrelsen. Har ni förslag på saker vi bör åtgärda under arbetsdagen är ni välkomna med förslag.

Mats Danielsson
Ordförande ÖTF

2019-09-02 17:30