Medlemsinformation augusti 2021

Sommaren lider nu mot sitt slut och en del stugor töms för vintern och båtar tas upp för lite omvårdnad. Augusti månads information har dragit ut på tiden då vi ville få med den senaste informationen från fiberleverantören som vi hade möte med på tisdagen.

Vi börjar med det senaste i den eviga fiberfrågan. Möte genomfördes i tisdags på plats i området. Lars Dahlberg representerade ÖTF som sammanhållande, sedan deltog representanter från de tre vägföreningarna. Man gick igenom hela vägnätet och noteringar på vad som behöver åtgärdas gjordes i samråd och dokumenterades. 

Övergripande kvarstår den lagda tidsplanen där alla arbeten utförs under hösten och slutbesiktning genomförs efter vintern då marken satt sig. 

Man har nu inventerat befintligt nät och har en ganska bra uppfattning om hur man ska göra och var man ska börja. Entreprenören är nu ute och projekterar de fastigheter som ligger intill fungerande nät och kommer under kommande veckor börja installera dessa adresser i ordningen enligt nedan. Fiberblåsning och driftsättning kommer kort därefter. Man kommer starta i Tammstorp och sedan jobba sig vidare mot Överby, Löknäs och därefter Abborrkroken.

När det är gjort kommer man påbörja arbetet med att justera de delar av nätet som idag inte fungerar och de delar som man anser behöver justeras.

För de som fortfarande inte har lagt en beställning och är intresserade är det viktigt att ni tar kontakt med Open Infra omgående. 

Höstens städdag genomförs lördagen den 25 september och då återgår vi till traditionen med att bjuda på grillat, genomföra information till er och svara på era frågor.

Med varma hälsningar och en tillönskan om en fortsatt skön sommar.

 

För styrelsen ÖTF

Mats Danielsson

2021-09-11 16:21