Medlemsinformation juli 2020

Medlemsinformation juli 2020

Bäste medlem, vi tar nu ett djupt andetag och börjar så smått att återvända till vardagen och vissa av oss kanske återgår till arbetet. Pandemin fortsätter att påverka oss alla och nu förutspås en andra smittvåg med i värsta fall liknande utfall som den första smittvågen. Med detta som ingångsvärde har vi nu beslutat att ställa in den tilltänkta knytis kräftskivan också. Vi får hoppas att vi kan återgå till det normala efter årsskiftet och satsar på ett rykande kalas till midsommar 2021.

Det har varit en bra sommar och många har också valt att fira en ”hemester” vilket inte minst synts på vår badplats. Vi har haft väldigt många besökare från andra områden och vår parkering har stundtals varit helt full trots tydliga skyltar att det bara är till för ÖTFs medlemmar, även båtvägen in till Vämlingen har nyttjats. Tyvärr har många av våra äldre medlemmar tvingats stanna hemma då man inte kunnat nyttja den överfulla stranden, inte heller uppfattar man att det tagits någon hänsyn trots rådande restriktioner om 2 meters avstånd. Jättetråkigt att det blivit så men allemansrätten ger oss ingen möjlighet att selektivt bara tillåta ÖTFs medlemmar att nyttja badplatsen.

Den saknade livbåten har återfunnits och även ett par åror som en glad medlem nu återfått. Tydligen har båten nyttjats för någon form av fiske men den är nu återbördad till stranden. Den är dock i så dåligt skick att vi nu beslutat att kassera båten. Den är inte värdig att kallas livbåt och det finns ett antal livbojar utplacerade vid badplatsen som kan nyttjas om så krävs. Innan vi kör bort båten till skroten så finns det möjlighet för någon medlem att överta den utan kostnad. Den skall dock forslas bort från stranden omgående. Är du intresserad att hämta båten kontakta då hamnkapten Kåre Eriksson på mail pk41@hotmail.com

Fiberfrågan är inte utklarad och som tidigare nämnts har vi begärt ett möte med berörda från Com Hem och den nya aktören Open Infra om hur detta skall tas vidare. Vi återkommer med information fortlöpande.

Påminner om att vi håller på med ett projekt och uppdaterar föreningens historik och vi önskar att ni som har gamla foton från den tiden det begav sig hör av sig till oss. Det finns en del att läsa på hemsidan men det vore kul att utveckla detta med lite foton.

Anteckna också höstens städdag den 19 september, särskild kallelse kommer. Vi tar gärna emot förslag redan nu på områden eller annat som är i behov av en insats. Vi kommer också att behöva några personer med adekvat motorsågsutbildning för omhändertagande av några vindfällor, har du rätt utbildning och utrustning (inklusive skyddsutrustning) anmäl detta på enklaste sätt till ordforande.otf@gmail.com

Med detta så önskar vi er alla en bra fortsättning på sommaren och på återhörande i slutet på augusti. Glöm inte att titta in på hemsidan ibland där vi fortlöpande informerar om särskilda händelser.

 

Mvh

För styrelsen ÖTF

Mats Danielsson

2020-08-03 21:14