Medlemsinformation april 2022

Bäste medlem 

Nu är det sommar, enligt SMHI, och området fylls på med människor. Hörde att det är ca 39 000 bofasta i Värmdö kommun men på sommaren är det ca 100 000 personer i kommunen bland annat inräknat oss alla ”fritidshusturister” i nästan 12 000 fritidshus. Roliga fakta men förutom en inkomstkälla för entreprenörer i kommunen också en utmaning för kommunen vad gäller den service alla förväntar sig även om man som jag betalar min skatt i Solna. Nog om detta nu kör vi.

 

Påminde i utskicket i mars om att vi önskar att ni som inte betalat avgiften för 2022 gör det så fort som möjligt. Vi saknar fortfarande en del betalningar och ber att göra detta nu så att vi kan lägga det till handlingarna.

Båtplatserna för 2022 är nu fördelade och skickades ut tillsammans med april-informationen. 

Tiden för årets städdag och årsmöte 2022 är utsatt till lördagen den 28 maj. Kallelse och allt underlag kommer att skickas ut via mail, och anslås på våra anslagstavlor, minst 14 dagar före årsmötet.

För er planering i almanackan har vi bestämt att vi nu återupptar midsommarfirandet med dans runt midsommarstången, lekar och tävlingar. Vi har också planerat att genomföra en sommarfest i form av knytis med guldkant i hamnområdet lördagen den 30 juli, mer information om detta kommer senare.

Nedan följer en kort uppdatering av en del pågående ärenden, frågor och lite övrig information. Mer information om detta kommer under årsmötet.

Hastighetsbegränsning vid hamn/badplats – Klart

Översyn av stadgarna för medlemskap – Klart, förslaget kommer att skickas ut i samband med kallelsen till årsmötet 2022 där röstning kommer ske. Kravet är då att 2/3 av närvarande medlemmar röstar för förslaget för att stadgarna skall ändras.

Översyn av stadgarna rörande hamnen – Klart, förslaget kommer att skickas ut i samband med kallelsen till årsmötet 2022.  Syftet är att bl.a. att förenkla administrationen vid uthyrning.

Bastubygge – Frågan bordlagd. Alternativ finns nu framtaget, kommer redovisas på årsmötet.

Hjärtstartare – Hjärtstartaren kommer att installeras i ”bastubyggnaden” i hamnen och vara klart senast den 20 maj.

Nya avtal för byggnationer. – Berörda fastigheter har besökts, kart- och fotounderlag framtaget. Undertecknande av fastighetsägare och ÖTF pågår.

Mvh

För styrelsen ÖTF

Mats Forsberg Danielsson

 

 

 

                                        

2022-05-07 08:39