Medlemsinformation april 2021

Vi noterar att det nu börjar fyllas på i stugorna och att det påtas i täpporna. Nu håller vi tummarna att värmen kommer på riktigt och att grönskan tar fart.

Vi har haft styrelsemöte och diskuterat det förestående årsmötet, städdagen och midsommarfesten och hur vi skall hantera detta med anledning av att pandemin fortfarande kraftigt begränsar oss. Vi har bestämt att årsmötet skall hållas med tydliga och särskilda restriktioner, möjlighet till flera fullmakter etc, kallelse kommer under denna vecka. Arbetsdagen och midsommarfirandet kommer att ställas in. En ”att göra lista” kommer att mailas ut till samtliga innan städdagen och sedan förväntar vi oss att Ni tar er an något litet arbete och gör det när det passar er. Den lista vi mailar ut kommer sedan att sättas upp i hamnen på anslagstavlan där man kan boka in ett jobb och anteckna när det är genomfört. Ta grannarna i handen och gå ut och gör något som passar er i tid och rum. Avgiften för att man ej deltar vid någon städdag kommer helt att tas bort under 2021.

Fördelningen av båtplatserna 2021 är klart, Det är utsänt till berörda och anslaget i hamnen.  Vi kan också meddela att det finns lediga båtplatser i hamnen för tillfället. Anmäl intresse för båtplats till vår hamnkapten på mail.

Fiberutbygganden har nu tagit en helt ny vändning. Com Hem/Tele2 har nu utan att meddela oss överlämnat det befintliga nätet till Openinfra. Man kan enkelt uttryckt säga att vi nu är tillbaka till 2017 och vi måste nu börja ta fram nya markavtal med den nya nätägaren mm. Hur det blir med de garantijobb som finns kvar, framförallt på våra vägar, är idag oklart. Vi hoppas kunna informera mera om vad som nu kommer att ske i samband med årsmötet eller i en senare medlemsinformation.

Tiden för årets årsmöte 2021 är utsatt till lördagen den 22 maj kl 11.00.

2021-05-05 16:11