Medlemsinformation juli 2021

Vilken sommar vi haft så långt, sol och värme och mycket folk på badplatsen. Tyvärr lite solk i bägaren med folk som utan att skämmas uträttar sina behov, lämnar flaskor och skräp efter sig och någon stökig kväll. Men känslan är att det varit lugnare än sommaren 2020.

Det har genomförts lite dagsverken som ersättning för vårens städdag. Om jag räknar ihop de som engagerat sig så är det 13 fastigheter av ca 90 som gjort en insats, tack till er. Det finns mer att göra för den som känner för det.

Som vi tidigare skrivit om så har vi har fattat beslut om kajakförvaring i hamnen. Vi vill också påminna om att vi efterlyser en bomnyckel med nummer på, en originalnyckel, då vi nu tyvärr blivit av med ytterligare ett hänglås. Vi har också informerat om att vi tyvärr haft en ny incident med barn inblandade i vid hamnen.  

Tilläggskyltar är nu på plats under 30 skyltarna, på bommen och vid infarten till parkeringen. Arbetet med ett bastubygge i hamnen går vidare och man har diskuterat en del i arbetsgruppen och även begärt in offerter för byggnationen och en bastuugn. Nya brevlådeställningar är på gång i alla områden och Pelles Backe är helt färdigt. Översyn av stadgarna skall nu påbörjas med full kraft.

Vi har för avsikt att införskaffa, genom förhyrning, en hjärtstartare till föreningen. Den kommer att förvaras i bastustugan i hamnen och är primärt tänkt att kunna nyttjas under sommarmånaderna men den kommer att sitta kvar hela året för medlemmar att hämta vid behov. Den kommer att underhållas av uthyraren så att den alltid är funktionell, viktigt att den återställs till sin plats omgående om den nyttjats.

Vi har uppmärksammats på att det har körts väldigt fort med en ring efter båten förbi badplatsen, det var badande i vattnet och en olycka var tydligen inte långt borta. Det är en hastighetsbegränsning på 8 knop som gäller i Vämlingen och hastighetsbegränsningen tillkom med anledning av att det var väldigt många vattenskidåkare innan och det kördes väldigt fort utanför badplatsen. Enligt de som var med på den tiden var badflotten också en åtgärd för att tvinga vattenskidåkarna längre ut.

Höstens städdag genomförs lördagen den 25 september - inbjudan och mer information kommer senare. 

Vi har också övervägt en höstfest men med de riktlinjer FHM nu har och den prognos om en fjärde våg och ett tredje vaccin som föreligger så har vi nu beslutat att ställa in alla förberedelser för en höstfest, vi får ta nya tag och festa till rejält nästa sommar.

Med varma hälsningar och en tillönskan om en fortsatt skön sommar.

 

För styrelsen ÖTF

Mats Danielsson

2021-08-06 09:16