Medlemsinformation september 2021

Medlemsinformation september 2021

Bäste medlem, hösten är här och vädret kommer väl att vara lite upp och ner men det blir mörkare och kallare oavsett vad vi önskar oss. Det var väldigt bra uppslutning på städdagen den 25 september, över 40 personer var närvarande. Vi fick otroligt mycket gjort, vi slutförde bland annat upprensningen av kärret på gamla stålbalkar och tryckimpregnerat virke.

Efter städdagen genomfördes den traditionsenliga korvgrillningen efter covid uppehållet. I samband med detta orienterade styrelsen om pågående arbeten och händelser, kort sammanfattning nedan.

  • Hastighetsbegränsning vid hamn/badplats
    Dialog pågår med kommunen som dröjer med svar, vi får hoppas det är klart till nästa sommar.
  • Översyn av stadgarna för medlemskap 
    Arbetet klart i steg 1, remissrunda i styrelsen pågår och röstning kommer ske vid årsmötet 2022. Kravet är då att 2/3 av närvarande medlemmar röstar för förslaget för att stadgarna skall ändras.
  • Översyn av stadgarna rörande hamnen 
    Pågår och förslag kommer att skickas ut till berörda båtplatsägare-. Syftet är att bl.a. att förenkla administrationen vid uthyrning.
  • Utredning bastubygge 
    Bastugruppen har kommit fram till att kostanden med de offerter man fått kommer att uppgå till drygt 150 000:- vilket styrelsen i det påföljande styrelsemötet beslutade att tacka nej till. Mer om bastubygget längre fram.
  • Hjärtstartare 
    Hjärtstartaren ankom på fredagen innan städdagen och visades upp. Upphandling av elektriker pågår för installation av den i hamnen. På söndagen kom ett larm på hustruns telefon, ”sms livräddarna”, om ett hjärtstopp 2 km från oss, det kändes då extra bra att ta med vår nya hjärtstartare vid den utryckningen, väl investerade pengar direkt. För att den skall vara tillgänglig redan nu så finns den t.v. hos Pelle Palmqvist på Pelles Backe 12 som är åretruntboende.
    Tanken var att vi skulle gå igenom grunderna i HLR på städdagen men tiden rann iväg. Men för den som vill förkovra sig så finns det bra instruktioner för HLR i olika situationer på www.hlr.nu. Sedan finns det en app som heter "Rädda hjärtat" man kan ha som stöd om man blir osäker i all stress. För er som vill göra en riktig insats och är utbildad på HLR och känner sig trygg i det kan vi rekommendera följande app: "SMS-livräddare"
  • Open Infra
    Information utsändes vid månadsinformationen i septemebr. Installation pågår i de fastigheter som det går att installera. Vägföreningarna har fått komma till och berätta om sina krav, nya grävningar, i mindre omfattning startar i närtid.
  • Nya avtal för byggnationer.
    Berörda fastigheter har besökts, kart- och fotounderlag framtaget. Förslag kommer till berörda i närtid. Önskar fastighetsägaren ett servitut är det upp till denne att ansöka om det, ÖTF står inte för några kostnader för detta.
  • Medlemsregister/adressändring
    Vi påminner om att anmäla försäljning, adressändring eller ändring i mailen till oss för att all information och övriga handlingar skall hamna rätt.

Vad gäller bastubygget har styrelsen fattat beslut att arbetet skall genomföras inom ramen för föreningens medlemmar. Vid städdagen var det ett flertal snickarkunniga människor som anmälde intresse för detta. Målet är nu att sköta upphandling av material själva och skapa arbetsgrupper för bygget. Elinstallationen kommer dock att upphandlas. Målbilden är Skärgårdsstiftelsens bastu. Enkelt och funktionsdugligt.

Innan vi genomför upphandling av material och elinstallation behöver vi skapa arbetsgrupper för bygget. Vi vill därför att du som är intresserad av att vara med omgående mailar oss på ordforande.otf@gmail.com och anger namn, fastighet och kompetens.

Med mörkret kommer det tyvärr en del ovälkomna människor till vårt område. Prata med era grannar och ha deras telefonnummer tillgängligt, grannsamverkan i det enkla är ett bra sätt att upptäcka eventuella inbrott eller misstänkta saker i området. Ni får också väldigt gärna maila oss om något inträffar så kommer vi omgående att informera om detta på hemsidan.

Vi vill också påminna om att du som inte tagit upp din båt på den fasta bryggan nu själv är ansvarig för att era bommar tas upp.

Med detta så önskar vi er alla en bra höst och på återhörande, om inte förr i nästa medlemsutskick i slutet på oktober. 

Mvh
För styrelsen ÖTF
Mats Danielsson

2021-10-04 18:18